İçeriğe geç

Ahırlı Ne Zaman Ilçe Oldu

Ahırlı ismi nereden gelir?

Ahırlı İsmi 1-) Selçuklular zamanında bölgede Ahu Bey adında bir bey yaşamış olup, Ahu Bey’den sonra Ahurlu ismini almış ve zamanla Ahırlı’ya dönüşmüştür.

Konya Bozkır ne zaman ilçe oldu?

Ayrıca bölgede İbradı gibi yerleşim yeri adlarının bulunduğunu ve bu yerleşim yerlerinden geçen akarsuların yanı sıra Bozkır’ın içinden geçen Çarşamba Çayı’nın da bu görüşün doğru olabileceğini düşündüğümüzde bu görüşün doğru olabileceği söylenebilir. Bozkır, 1858 yılında ilçe olmuştur.

Emirgazi ne zaman ilçe oldu?

İlçemiz 1955 yılında belediye, 1989 yılında ise ilçe statüsüne kavuşmuştur.

Hadim ne zaman ilçe oldu?

1901 yılında Karaman’a bucak olarak bağlanan Hadim, 30 Mayıs 1926’dan sonra ilçe merkezi olmuştur. Günümüzde Konya iline bağlı bir ilçedir.

Konya Ahırlı’nın nüfusu kaç?

Nüfus. ADNKS 2020’ye göre toplam nüfus 4’tür.

İzmir Karaburun ismi nereden gelir?

Yarımadanın antik çağlarda “Capo Calaberno” olarak adlandırılması, isminin buradan değiştirildiğini düşündürmektedir. Bir varsayıma göre; yarımadaya ilk deniz yoluyla ulaştığınızda “Kömür Burnu” denilen yeri gördüğünüz, bu nedenle kayaların renginden dolayı “Karaburun” olarak da adlandırıldığı söylenmektedir.

Konya Bozkır hangi boydan?

Bozkır Türkmen Yörükleri kabile ve aşiretlerinin listesi (Varsak18 Nisan 2016)

Konya Bozkır neyi meşhur?

Bozkır, kaşık takımıyla, ilçenin ortasından akan Çarşamba çayıyla, dere kenarındaki Sorkun ve Bach köylerinde yapılan çifte kavrulmuş tahinle, sert suyuyla ünlü bir ilçedir ve turizm açısından tanıtımı yapılmayan bozkıra ilk kez gelen cesur insanları, adı bozkır olmasına rağmen yemyeşil olan bu yere neden bozkır dediklerini anlayamamaktadırlar.

Bozkır’ın diğer adı nedir?

Bozkır veya step, fiziki coğrafyada kurakçıl otsu bitkilerden oluşan, sıcak ve ılıman iklimlerde bulunan ağaçsız ekolojik bölgedir.

Konya Emirgazi hangi boydan?

Emirgazi’de yaşayan Türkler, Halep Türkmenlerinden Afşarların Varsak (Farsak) koluna mensuptur.

Emirgazi ismi nereden gelir?

Eski Kışla (Dikilitaş-Yukarıkışla) ve Arısama (Belkaya) kazılarında bulunan tabletlerden Emirgazi ilçemizin tarihinin Hitit dönemine kadar uzandığı anlaşılmaktadır. İlçe ismi, 2 km. güneydoğusunda bulunan “Emrullah Gazi” türbesinden gelmektedir. İlçemiz Emirgazi olup, şehir merkezine 140 km. mesafededir.

Konya Emirgazi’nin nüfusu kaç?

Şehir merkezine 140 km. uzaklıktadır. İlçe deniz seviyesinden 962 m. yüksekliktedir. Yüzölçümü 829 km2 olup toplam nüfusu 10500’dür. İlçede soğuk ve sert kışlar, sıcak ve kurak yazlar ile karasal iklim görülür. Emirgazi ilçesi Orta Anadolu’nun en az yağış alan bölgesidir.

Konya Taşkent ne zaman ilçe oldu?

Taşkent adıyla bilinen belediye, 4 Temmuz 1987 tarih ve 19507 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 3392 sayılı Kanunla ilçe statüsüne kavuşmuş ve 11 Ağustos 1988 tarihinde faaliyetlerine başlamıştır.

Muş Hasköy ne zaman ilçe oldu?

İlçe daha önce köy iken 1968 yılında belde, 1987 yılında ise ilçe olmuştur.

Harran ne zaman ilçe oldu?

Şanlıurfa iline bağlı Harran ilçesi 1946 yılına kadar ilçe unvanına sahipken, o dönemki Bakanlar Kurulu kararıyla ilçe merkezine dönüştürülmüş ve ilçe merkezi olarak şimdiki Akçakale ilçesine bağlanmıştır. Bakanlar Kurulu kararıyla 1987 yılında 3392 sayılı Kanunla tekrar ilçe statüsüne dönüştürülmüştür.

Ahırkapı ismi nereden gelir?

İlçeye Ahırkapı adı, Topkapı Sarayı’nın ahırlarının burada bulunmasından dolayı verilmiştir.

Hıdır ismi nereden gelir?

Hızır ismi Arapça kökenli olup “yeşil (adam)” anlamına gelir. Hızır olarak anılmasının sebebi bir hadis rivayetinde, kuru bir yere oturduğunda o yerin hemen yeşermesiyle açıklanmıştır.

Akkise ismi nereden gelir?

Roma döneminden itibaren önemli bir yerleşim yeri olduğu bilinen Akkise isminin Bizans dönemindeki Beyaz Kilise’den geldiği ve zamanla bu kelimenin Akkise’ye dönüştüğü rivayet edilmektedir. Akkise sakinleri, Ak Kilise’nin bugünkü yerleşim yerinin güneydoğusunda Kise Çalı denilen yerde bulunduğunu söylemektedirler.

Hazan ismi nereden gelir?

Hazan ismi Türk kökenli bir isim olup sonbahar mevsimini ifade eder. Hazan, sonbaharın hüzünlü ama aynı zamanda neşeli atmosferini, doğanın yenilenme sürecini ve değişimin güzelliğini temsil eder. Bu isim sonbahar mevsiminin duygusal ve estetik değerlerini yansıtır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Ece Üner Yerine Kim Geldi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir