İçeriğe geç

Canik Silah Nedir

CANiK silahın sahibi kim?

Nitekim 70 yıldır sanayici olarak faaliyet gösteren ve CANİK markasıyla yavaş yavaş sınırları aşan aile, Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral liderliğinde 2023 yılında şirket için dönüm noktası olarak nitelendirilebilecek önemli adımlar attı.

CANiK’in en iyi modeli hangisi?

METE MC9, şirketin “Yılın En İyi Gizli Tabancası” ödülünü ikinci kez kazanmasıdır. Aynı ödülü 2017’de TP9 SFx ve 2019’da TP9 ELITE COMBAT ile kazanan CANiK, 2022’de SFx RIVAL modelleriyle En İyi Tabanca ödülünü kazandı.

CANiK silah kaç mermi alır?

DAHA FAZLA ÖZELLİK METE ailesinin kompakt üyesi, doğrudan saldırılar ve küçük ölçekli saldırılar gibi hassas görevler yürüten özel kuvvetlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere özel olarak tasarlanmıştır. 15 ve 18 mermi kapasiteli şarjörlerle tedarik edilirler.

CANiK TP9 hangi silahın kopyası?

TP9 SFx, 132 mm namlu uzunluğuna sahip TP serisi tabancaların en özel versiyonu olarak tasarlanmıştır. Spor atıcılarının ve özel kuvvet personelinin daha hassas ve bireysel atışlar yapmasını sağlamak için SFx modeli, kişinin silahta kişisel değişiklikler yapmasına olanak tanır.

CANiK kimler kullanır?

CANiK, Samsun Yurt Savunma (SYS) Şirketi altında faaliyet gösteren bir ateşli silah üreticisidir. Şirketin merkezi İstanbul’da olup üretim tesisi Samsun’dadır. 69 ülkede kolluk kuvvetleri, siviller ve rekabetçi atıcılar tarafından kullanılmaktadır.

Türk polisi hangi tabancayı kullanıyor?

Samsun’da “Canik” markasıyla üretilen TP9 modeli, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ilk kez düzenlenen 25 bin adetlik polimer gövdeli silah ihalesini, 50 bin ve 60 bin atımlık testleri “sıfır hata” ile geçerek kazandı.

En iyi Türk malı silah hangisi?

Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda Silahlı Kuvvetler ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelinden oluşan komisyon tarafından yapılan tüm testlerde birinci oldu. Bu başarısı sayesinde SAR 9, Türkiye’nin “özgün ve yerli tabancası” seçildi.

Dünyanın en kaliteli tabancası hangisi?

YAVUZ 14/MC P35 model tabancamız, 22 yıldır verilen ve saygın NRA jürilerinin değerlendirmeleriyle verilen American Rifleman Golden Bullseye Ödülü’nü kazanarak 2024 yılının en iyi tabancası seçildi.

CANiK ne anlama gelir?

Canik adının kökeni, yöre halkının “Cenik” olarak adlandırdığı, sürülerin kışın barındığı çukur yer anlamına gelen bu sözcüğün, aslında coğrafi ve idari bir bölgeyi ifade ettiği yönündeki yaygın inanışa dayanmaktadır.

Jandarma hangi tabancayı kullanıyor?

Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sahada aktif olarak kullanılan SAR 109T’nin taşıma saplı versiyonu da bulunuyor. Sarsılmaz tarafından ilk olarak konut tipi kullanım için tasarlanan SAR 109T, hafifliği ve kullanıcı dostu özellikleriyle dikkat çekiyor.

CANiK silah kaç kilo?

ENTEGRASYON ÇÖZÜMÜ YETENEKLERİ:MODELCANIK M2 QCBMAmünyum Tipi12.7×99 Standart NATOSilah Ağırlığı (Esnek Mermi Yolu, Mayon Kutusu ve Üçayak Dahil Değildir)Maksimum 38.5 kgNamlu Birimi AğırlığıMaksimum 12 kgToplam UzunlukMaksimum 1.

CANiK ismi nereden gelir?

CANİK İSMİNİN KÖKENİ: Yöre halkı tarafından “CENİK” olarak kullanılan ve sürülerin kışın sığındığı “mağara” anlamına gelen bu kelime daha çok coğrafi ve idari bir bölgeyi ifade eder. CANİK ismi son yüzyıllarda merkezi SAMSUN olan SANCAĞ’a verilmiştir.

En iyi canik silah hangisi?

SFx Rival, ABD’deki ateşli silah sektörünün en önemli ödüllerinden biri olan 2022 ICA’da (The Industry Choice Awards) Yılın En İyi Tabancası ödülünü aldı. Canik, bu ödülü son 6 yılda 4. kez aldı.

Canik silah sahibi kim?

CANiK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral da şirketin savunma sanayinde küresel bir yapıya kavuştuğunu ve bu doğrultuda AEI Systems ile iş birliği yaptığını belirtti.

SAR9 nasıl bir silahdır?

Ağırlık 630 gr (22.

CANiK nereye ait?

Canik, Samsun’un Devgeriş Irmağı ile Mert Irmağı arasında kalan ve Karadeniz’den içeriye doğru uzanan bir yerleşim yeridir. Cumhuriyet tarihinde 2009 yılına kadar ilçe olan Canik, 2009 yılında ilçe olmuştur. 2020 sayımına göre ilçenin nüfusu 101’dir.

Sarsılmaz’ın sahibi kim?

Sarsılmaz, ilk üretim tesisini kurarak savunma sanayisinin üreticilerinden biri oldu. Sarsılmaz yeni bir atılım yaparak spor silahlarının yanı sıra tabanca üretmeye karar verdi. Sarsılmaz üçüncü nesil değişimini yaşarken, Latif Aral Aliş Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı devraldı.

Canikler nerede kuruldu?

Samsun merkezli bölgede kurulan sancağa Canik Sancağı deniyordu. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasından kısa bir süre önce bu sancak kaldırılıp Samsun olarak yeniden adlandırıldı. Bugün Canik, Türkiye’nin Karadeniz kıyısının orta kısmının ve bu kısımdaki dağların (Canik Dağları) coğrafi adıdır.

Sys şirketi kimin?

Bünyesinde ateşli silah üreticisi CANiK’i bulunduran SYS (Samsun İç Savunma) Grubu’nun Genel Müdürü Cahit Utku Aral, gelecek yıldan itibaren Türkiye’de silah sistemleri üretmeye başlayacaklarını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir